Solfilm för bilar

Solen värmer

Få ett skönare inneklimat i bilen. Den mörkaste solfilmen reflekterar upp till 65% av solvärmen och ger en behaglig temperatur inne i bilen. Har man husdjur i bilen är solfilm det självklara valet att skydda sina fyrfota vänner.

Insynsskydd

Förebygg inbrottsförsök. Visa inte vad som finns i bilen utan montera en mörk solfilm som försvårar insynen. Tjuven slår till snabbt…

Solen bländar

Med solfilm monterad på rutorna blir det skönare och säkrare att åka bil. Solreflexerna blir färre och mindre störande. Perfekt om man tex har DVD-skärmar monterat i bilen. Dessutom blir ljuset behagligare.

Solen bleker

Solfilmer reducerar den skadliga UV-strålningen med 98% och motverkar därmed blekning av bilklädsel och interiör.

En säkrare bil

Om olyckan skulle vara framme och ni råkar ut för en krock ger solfilmen ett visst personskydd. Filmen bidrar till att hålla ihop den splittrade glasrutan vilket minskar risken för skador pga kringflygande glasfragment.

Utseendet

Med solfilm på rutorna får din bil ett helt nytt utseende, mer tilltalande och lite fräckare…

Solfilm för fastigheter

Fastigheter

Svalare på sommaren, varmare på vintern…

Alla vet hur varmt det kan bli innanför ett fönster. Det finns många sätt att göra sitt hem eller kontor svalare. Man kan dra för gardiner eller kanske  dra ner persienner. Problemet är att värmen då redan har kommit in i rummet och värmer upp gardin eller persienn, som i sin tur värmer upp resten av rummet. Montera istället en professionell solfilm på rutan som reflekterar solvärmen direkt innan den kommer in i rummet. Den bästa filmen reflekterar upp till 80% av solens

strålningsvärme.

Men  även på vintern när solen inte är lika stark kan solfilmen förbättra inomhusklimatet.

Förenklat arbete vid datorer

De flesta använder idag datorer i sitt arbete. Sitter man innanför ett fönster vet man hur irriterande det är när solen lyser direkt på skärmen, man ser ingenting…. Detta är jobbigt och påfrestande för ögonen. Solfilmen stoppar enkelt och effektivt reflexer i datorskärmen samt dämpar solljuset till en behaglig nivå.

Förhindrar insyn

Stör det dig att folk kan se rakt in i din lägenhet, villa, sommarstuga eller kontor…?

Solfilmen ger ett oslagbart insynsskydd under dagtid samtidigt som man kan se ut inifrån utan några som helst problem.

Minskar blekning

När solen lyser starkt in genom ett fönster slits inredningen i rummet oerhört fort. Gardiner, mattor, möbler, utställningsprodukter och skyltföremål m.m bleks och gulnar av UV-strålningen och av värmen. Med solfilm installerad på fönstren blockeras upp till 98% av solens skadliga UV-strålning samtidigt som värmen reduceras med upp till 80%.

Ofta har man investerat mycket i tid och pengar på att inreda tex sitt hem eller sin utställningslokal. Se till att skydda den investeringen med solfilm på rutorna.

Personsäkerhet

Solfilm ger glaset ett visst splitterskydd. Om olyckan skulle vara framme och ett fönster krossas kommer solfilmen att hålla glassplittret på plats. Därmed minskar risken för personskador orsakade av kringflygande glasfragment.

De som önskar ett mer omfattande skydd och ökad säkerhet bör titta närmare på våra skydds- och säkerhetsfilmer.

Säkerhetsfilm för fastigheter och bilar

Säkerhetsfilm

Fönsterskydd mot inbrott och stöld

Våra fönsterskyddsfilmer kan avvärja inbrottsförsök tack vare att fönsterfilmen håller glaset på plats efter att fönstret har krossats. Kriminella får inte snabbt tillträde till lokalen för att stjäla värdeföremål. Filmens draghållfasthet gör det också mycket svårt att göra inbrott genom fönstret. Ofta händer det att fönsterfilmen försvårar inbrottsförsöket till den grad att förövarna ger upp och går vidare.

Fönsterfilm för solskydd, säkerhet och energibesparing i byggnader

Vår solfilm tillför förbättringar för en byggnad:

  • Skydd mot solenergi för ett bättre inomhusklimat året runt
  • Ger stora energibesparingar
  • Skydd mot glassplitter
  • Skydd mot skadlig ultraviolett strålning

Hindra tjuven.

Glas är lätt att krossa och ur säkerhetssynpunkt är det fönstren som oftast är den svagaste länken. Därför är fönstren oftast målet när en tjuv vill göra en snabb ”smash & grab” kupp eller ta sig in i butiken, kontoret eller villan. Med det osynliga skyddet möts tjuven av en oväntad överraskning. Glaset går sönder ~ Men det splittras inte och det hålls kvar i karmen.

Ett fönster förstärkt med säkerhetsfilm gör att inbrottsförsöket tar betydligt längre tid än tjuven planerat och i de allra flesta fall stoppar säkerhetsfilmen tjuven helt. Därför är säkerhetsfilm, som enda skydd, eller i kombination med kross- eller vibrationssensorer på glaset, det viktiga komplement som gör skalskyddet ännu mer pålitligt.

Butiker

Ett krossat fönster. Allt av värde är stulet. Glassplitter i hela lokalen. Kostnader och besvär. Tyvärr ett alltför vanligt scenario. Säkerhetsfilm i kombination med larm och andra stödldskydd minskar risken för att drabbas. Säkerhetsfilm kan också användas för att skydda montrar och diskar inne i butiken.

På köpet ger säkerhetsfilm desstom ett effektivt UV-skydd. Säkerhetsfilmen stoppar 98% av UV-strålningen, vilket betyder att varor och inredning inte bleks lika fort.